Hlavní obsah

Designové studio uctilo výročí Lamborghini Countach. Dalo mu moderní podobu

Uctít výročí jednoho z nejikoničtějších aut druhé poloviny 20. století jeho moderní podobou je odvážný nápad, ovšem v případě Countache 50 Omaggio se to studiu ARC Design vážně povedlo.

Foto: ARC Design

Countach 50 Omaggio

Článek

Tento rok slaví 50. výročí ikonický supersport Lamborghini Countach – třebaže se vyrábělo až od roku 1974, představilo se ve formě prototypu už v roce 1971, a to na ženevském autosalonu.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Countach LP500, prototyp představený v roce 1971 v Ženevě

Viselo na zdech nejednoho dospívajícího kluka, snícího o tom, jak ho jednou bude řídit. Dodnes má neuvěřitelné množství fanoušků. A na design podobných aut mělo naprosto zásadní vliv, klínovitý profil byl od té doby až přinejmenším do 90. let v podstatě nutností pro cokoliv, co si chtělo říkat supersport.

Studio ARC Design se rozhodlo toto výročí uctít reinkarnací countache do moderní doby. Nazvalo ji Countach 50 Omaggio (italsky „pocta”) a je vážně působivá. Dokonce si myslíme, že by se tak, jak ho ilustrace ukazují, mohl vůz okamžitě začít prodávat a bohatí lidé by výrobci utrhali ruce.

Foto: ARC Design

Countach 50 Omaggio

Jeho linky jsou hladké a řešení důmyslná. Např. spoiler na zádi a nasávací otvory na bocích se vysouvají jen tehdy, když je to potřeba – podobně jako kdysi u Lamborghini Murciélago. Zadní obrysová světla jsou zároveň výdechy horkého vzduchu na zádi a obě funkce jsou propojené tak, že dokud světla nesvítí, vůbec není poznat, že tam jsou.

Interiér už tak úchvatný není, je převzatý z existujícího Lamborghini Aventador s některými změnami, jako třeba gigantický displej ve středové konzoli. Studio i navrhuje, že by takovouto karoserii mohl dostat právě Aventador.

Foto: ARC Design

Countach 50 Omaggio

Samozřejmě, Countach 50 Omaggio existuje jen ve virtuální realitě a s největší pravděpodobností se nikdy nebude vyrábět. Autoři nejsou nijak spojeni s automobilkou Lamborghini.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám