Hlavní obsah

Citroën a Peugeot představují elektromobily pro opravdu početné rodiny

Novinky, laz

Duo francouzských koncernových partnerů přichází s elektrickými verzemi svých osobních vanů střední velikosti. Citroën e-SpaceTourer a Peugeot e-Traveller tak následují své dělnické kolegy.

Foto: Peugeot

Peugeot e-Traveller

Článek

Dosud se boj na poli elektrických dodávek pomalu rozbíhal u čistě užitkových verzí. Přispěla i skupina PSA s Citroënem e-Jumpy, Peugeotem e-Expert a Opelem Vivaro-e.

Jmenované francouzské automobilky však tyto obří elektrické pracanty doplňují také o osobní verze určené pro přepravu osob. Nebo pro početné rodiny.

Opel ukazuje Vivaro-e, mezi elektrickými dodávkami zaujme dojezdem

AutoMoto

Technika je v obou případech shodná. Díky moderní modulární platformě se v podlaze našlo místo pro bateriový balíček o kapacitě 50 kWh až 75 kWh. To v rámci přísnějšího cyklu WLTP stačí na normovaných 230, respektive 330 kilometrů na jedno dobití.

O pohon se stará elektromotor na přední nápravě s výkonem 136 koňských sil a točivým momentem 260 N.m. Maximální rychlost je limitována na 130 km/h. Na výběr je ze dvou režimů rekuperace brzdné energie.

Rodící se automobilový gigant čeká vyšetřování, PSA a FCA odmítly nabídnout ústupky

AutoMoto

V nabídce bude základní jednofázová palubní nabíječka o výkonu 7,4 kW, za příplatek i třífázová verze o výkonu 11 kW. Ve druhém případě zabere nabití na 80 procent jen 30 minut.

V závislosti na trhu a značce budou elektrické osobní dodávky k mání ve třech délkách karoserie a s kapacitou až 9 osob. Vizuálně je od standardních verzí rozeznáte jen díky speciálním logům.

Výhodou je výška jen 190 centimetrů, která dovolí vjezd do většiny parkovacích domů. Ceny nejsou zatím známé, dvojice se na evropské trhy dostane v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám