Hlavní obsah

Alpine A110 má úspěch, na trhu vydrží ještě roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Alpine zatím nebude z trhu stahovat své sportovní kupé A110 představené v roce 2017. Při životě ho drží především enormní zájem zákazníků.

Foto: Alpine

Alpine A110 R

Článek

Informaci přinesl web Automotive News s tím, že francouzská automobilka patřící pod křídla Renaultu hodlá vůz v této formě prodávat až do roku 2026. V té době bude vozu téměř deset let. V další generaci jej pak nahradí elektrická verze. Důvodem je stálý zájem zákazníků.

„Jsme v pátém roce projektu, kdy normálně vidíme pokles. My ale tržby zvyšujeme,“ uvedl generální ředitel Alpine Laurent Rossi. V roce 2022 prodala firma na 3546 modelů A110, což meziročně představuje nárůst přibližně 33 procent. Podstatné také je, že všechny rezervace na rok příští už Alpine uzavřela a zájem by měl víceméně zůstat stejný.

Za velký úspěch může francouzská automobilka považovat i fakt, že v prodejích předčila i Porsche a jeho model Cayman, který je považovaný za největšího konkurenta A110. V Evropě se totiž za uplynulý rok prodalo jen 2596 malých sporťáků ze Stuttgartu. Nejvíce modelů A110 se ovšem prodalo v roce 2019, kdy jich automobilka vyrobila na 4431 kusů.

V loňském roce navíc značka Alpine model ještě zatraktivnila, protože přišla s verzí R. Jedná se o lehčí a tvrdší variantu kupé, které se může chlubit zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy a dalšími vylepšeními. Její cena je stanovena na přibližně 2,4 milionu korun.

Na českém trhu je Alpine novinkou, model A110 dorazil teprve loni. V dalších letech se značka soustředí na elektromobily, představí i crossovery.

Divize Renault Sport se loučí limitovaným meganem

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám