Hlavní obsah

Agrofert: O výsledcích auditu nic nevíme, zákony neporušujeme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše zatím nemá od úřadů zprávu o výsledku auditu Bruselu ohledně střetu zájmů. Trvá na tom, že v oblasti dotací zákony neporušuje, o dalším postupu se poradí s právníky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sídlo společnosti Agrofert na pražském Chodově.

Článek

„Máme zatím informace jen z médií. Těžko se můžeme vyjadřovat k něčemu, o čem nic nevíme. Stále platí, že nás žádný úřad neoslovil a nekontaktoval. Stále trváme na tom, že v oblasti dotací postupujeme přesně podle zákona,” řekl Novinkám mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

„Pokud nás úřady osloví, věc následně posoudí naši právníci. Zatím ale nemáme bližší komentář,” dodal.

Hospodářské noviny a Neovlivní.cz v pátek informovaly, že premiér Andrej Babiš (ANO) je podle Evropské komise ve střetu zájmů kvůli přetrvávajícím vazbám na své bývalé podniky a Agrofert by měl vracet evropské dotace, které dostal od února 2017.

Hospodářské noviny původně uvedly, že vracet se mají dotace od února 2018. V průběhu dne informaci opravily – prověřovaly se dotace, jež Agrofert obdržel od února 2017. Právě ty by se měly vracet.

Ministerstvo financí dopoledne potvrdilo, že dostalo anglickou verzi zprávy. Podle něj je předběžným návrhem, který se ještě může změnit. Nyní čeká na doručení české verze auditu. Na tu bude reagovat, obvyklá lhůta na vyjádření je jeden až dva měsíce, sdělil resort.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám