Hlavní obsah

Vánoční ČT: Pohádka s Bohdalovou, Po strništi bos i Popelka

Novinky, Stanislav Dvořák

Nová pohádka s Jiřinou Bohdalovou či komedie Přání k mání a také televizní premiéra Svěrákova vzpomínkového příběhu Po strništi bos - to jsou hlavní body vánočního programu ČT.

Foto: Bioscop

Jan Tříska (z filmu Po strništi bos).

Článek

Zdeněk Zelenka letos natočil pohádku Kouzelník Žito. „Chtěl jsem vyprávět příběh, který by měl nepohádkového hrdinu, kterému ovšem život zkomplikují pohádkové bytosti. A také zlí, pochybní lidé,“ řekl Zelenka. Hlavního hrdinu hraje Denis Šafařík, do role kořenářky Apoleny obsadil režisér Jiřinu Bohdalovou.

Petr Bebjak natočil další pohádku O zakletém králi a odvážném Martinovi. Je o tom, jak se princezna Michaela rozhodla najít kouzelnou korunu, aby uzdravila nemocného otce.

Po strništi bos je úspěšný vzpomínkový film otce a syna Svěrákových, který uvede Česká televize na Nový rok. Program doplní stylizovaná pohádková komedie Přání k mání.

Foto: Nova

Tři oříšky pro Popelku

Diváci by jistě televizi neodpustili, kdyby vynechala klasické Tři oříšky pro Popelku. Pohádka stará 45 let nemůže chybět ani letos na Štědrý den. Z amerických filmů ČT nabídne o svátcích třeba La la land, Brubakera či Královu zahradnici.

Pocta Václavu Neckářovi poběží na Silvestra. Pořad se jmenuje Hotel Hvězdář a hosté zazpívají po svém Neckářovy staré hity. Vystoupí Ondřej Ruml, Jan Cina, Jiří Korn, Lucie Bílá, Radek Banga, Debbi a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám