Hlavní obsah

Při airsoftu v Milovicích někdo použil skutečnou zbraň a prostřelil hráči hrudník

– Milovice • Aktualizováno
Právo, rap

Airsoftová hra u středočeských Milovic skončila v sobotu postřelením jednoho účastníka. Pro zraněného musel vzlétnout vrtulník. Neštěstí zřejmě zavinila záměna pistolí.

Airsoftová hra u středočeských MilovicVideo: aktu.cz

 
Článek

„Zatím máme jen prvotní informace, kolegové jsou stále na místě. Při airsoftové hře došlo k záměně skutečné pistole za airsoftovou a jeden člověk byl zasažen a vážně zraněn,” potvrdila Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Foto: Novinky

Po airsoftové hře skončil jeden z hráčů s prostřeleným břichem.

Postřelený měl podle svědků z místa vážné zranění v oblasti hrudníku. To posléze upřesnila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

„Pacient měl vážné poranění hrudníku. Zajistili jsme u něj dýchací cesty a připojili na plicní ventilaci. Pak byl převezen vrtulníkem do střešovické nemocnice v Praze,“ potvrdila Effenbergerová.

Podle zatím oficiálně nepotvrzené informace se jednalo o zbraň policisty, který ji nejspíš odložil a někdo další ji zaměnil za herní zbraň. Policejní mluvčí Petra Potočná připustila, že střílecí hry se v milovickém areálu zúčastnili i policisté. Zda byl majitel soukromě držené zbraně, jíž se střílelo, také policista, však zatím nepotvrdila ani nevyvrátila. „Vše se prošetřuje,“ dodala.

Foto: Novinky

Airsoftová hra u středočeských Milovic skončila v sobotu postřelením jednoho účastníka.

Podle Potočné ale nebyl ani zraněný ani střelec policistou. „Zraněný je muž narozený v roce 1988. Muž, který střílel, je ročník 1993. Ani jeden z nich není policista. Ostrá střelná zbraň, která byla zaměněna za airsoftovou, byla krátká střelná zbraň legálně držená v soukromém vlastnictví,“ uvedla.

Generální inspekce policejních sborů (GIBS) tento případ zatím neprošetřuje. „Tuto věc aktuálně šetří Policie ČR. V současné době nespadá do působnosti GIBS,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám