Hlavní obsah

Zemřel mladý herec Jakub Zedníček

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Městské divadlo Brno v úterý oznámilo, že zemřel 27letý herec Jakub Zedníček. Hned v prvních hodinách nového roku 2018 přišel o život při automobilové nehodě.

Foto: Bontonfilm

Jakub Zedníček ve filmu Dont stop

Článek

Zedníček měl ve tmě přebíhat dálnici D1 před sjezdem na Brno Starý Lískovec. Stalo se to asi půl hodiny po silvestrovské půlnoci. Vystoupil z vozu, protože sám naboural, a pak ho srazilo a usmrtilo jiné auto.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jedno z havarovaných vozů

V divadle hrál Jakub Zedníček například roli Richarda Starkeyho v původním muzikálu Bítls nebo Buddyho Walshe v komediálním muzikálu Donaha! a v muzikálu Titanic prokázal, že umí i stepovat.

Hrál také v dramatizaci slavného Kunderova románu Jakub a jeho pán, kde ztvárnil roli Mladého otrapy. Ve Shakespearově Králi Learovi si zahrál Edmunda.

Foto: Bontonfilm

Oliver Cox, Patrik Děrgel, Lukáš Reichl a Jakub Zedníček ve filmu Dont stop

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dušan Vitázek, tentokrát v roli asistenta režie, gratuluje po premiéře v Německu (zprava) Jakubovi Zedníčkovi Elisabeth Sikora, a Evelině Suter.

Zedníček se krátce objevil i v seriálech Škoda lásky a Labyrint a také v celovečerním filmu Dont stop.

Televizní diváci jej znají především z pořadu Kurňa, co to je?, což je volné pokračování Kufru, jehož moderátorem je jeho strýc, známý herec Pavel Zedníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám