Hlavní obsah

Čína vyšle na Oscary válečné drama s Adrienem Brodym

Novinky, Stanislav Dvořák

O Oscara v kategorii cizojazyčných filmů se bude příští rok ucházet také film Back to 1942, který je sice čínský, ale částečně se v něm mluví anglicky. Hrají v něm Adrien Brody nebo Tim Robbins.

Foto: Profimedia.cz

Herci Zhang Guo Li, Xu Fan a Adrien Brody z filmu Back To 1942

Článek

Čínský filmový úřad si vybral drama, které je patřičně vlastenecké a má 145 minut. Odehrává se v tragickém období 2. světové války, kdy se Čína ocitla pod náporem japonských vojsk, a ještě přišla sucha a nastal hladomor.

Adrien Brody hraje amerického válečného reportéra a Tim Robbins kněze, další role patří u nás málo známým čínským hvězdám. Režisér Feng Xiaogang a producenti Huayi Brothers natočili historický snímek za 35 miliónů dolarů a premiéru měl v Římě minulý rok.

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) vybrala jako kandidáta pro boj o nadcházející Oscary drama Hořící keř režisérky Agnieszky Holland, pojednávající o událostech kolem studenta Jana Palacha, který se upálil na protest proti ruské okupaci.

Drama scenáristky a režisérky Miry Fornayové Můj pes Killer vyšle do klání o Oscara Slovensko. Rozhodla o tom Slovenská filmová a televizní akademie, jejíž členové vybírali z 12 snímků.

Reklama

Související články

Češi vyšlou na Oscary Hořící keř

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) vybrala jako českého kandidáta pro boj o nadcházející Oscary drama Hořící keř režisérky Agnieszky Holland.

Výběr článků

Načítám