Hlavní obsah

Hospodský přežil sedm promile metanolu v krvi. Už půl promile je smrtící

Právo, rap

Jeden ze tří mužů, kteří se otrávili metylalkoholem a byli hospitalizováni v nemocnici v Příbrami, už je v domácím léčení. Během těchto dnů by mohl být propuštěn i rekordman, který měl po otravě v krvi 7 promile metylalkoholu, přičemž podle lékařů je smrtelná hladina už 0,5 promile.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tento „rekordní“ pacient má patrně k alkoholu hodně blízko. Podle zjištění Práva sám provozuje restauraci na Příbramsku. To je zřejmě důvod, proč se nechce s novináři příliš bavit. „Nechce žádné rozhovory dávat a příliš nekomunikuje,“ řekla mluvčí příbramské nemocnice Monika Boušková.

Zpráva o otráveném hospodském se v obci rozkřikla. „Má hospodu vedle hasičárny v nájmu. Každopádně měl obrovské štěstí, že ho jeho přítelkyně dovezla do nemocnice včas a doktoři dobře odhadli, že už nějakou hladinku v sobě měl. To, že hodně pil i normální alkohol, ho asi zachránilo,“ komentoval případ jeden z obyvatel obce u Příbrami.

„Slyšel jsem to, hospoda je od té doby zavřená, byl u zdroje, tak na to dojel,“ hodnotil jiný starší muž z obce otravu hospodského. Ten byl zatím v úterý dopoledne přeložen z jednotky ARO na běžné oddělení. Také on nejeví žádné známky poškození po otravě a lékaři uvažují o jeho propuštění.

Také další pacient je bez následků

Mluvčí příbramské nemocnice upřesnila, že v pondělí odpoledne byl z nemocnice propuštěn do domácího léčení 62letý pacient přijímaný ve středu se 2 promile metylalkoholu v krvi. „Odcházel z nemocnice zcela v pořádku a po otravě nemá žádné následky, byl zcela bez známek poškození, neměl ani nijak poškozený zrak,“ uvedla Boušková.

Policie potvrdila, že už propuštěného pacienta vyslechla. Zda jeho výpověď vedla kriminalisty na stopu po pančovaném alkoholu, mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová vzhledem k vyšetřování neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám