Hlavní obsah

Unikátní operace: Fotografovi zašili ukousnuté ucho do břicha

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava
Aktualizováno

Slovenský fotograf Michal Babčan (38) je po středečním útoku tří hlídacích psů u obce Dunajská Lužná mimo ohrožení života. Ukousnuté ucho nebylo možno přišít na místo, proto se lékaři rozhodli pro unikátní operaci. Ucho mu zašili do dutiny břišní, kde by se měla tkáň zregenerovat.

Reportáž slovenské TV Markíza o unikátní operaciVideo: TV Markíza

 
Článek

Podle lékařů bylo ukousnuté ucho v dezolátním stavu a nebylo možné ho zrekonstruovat. Proto se rozhodli pro toto unikátní řešení. Po dvou týdnech mu ucho z břišní dutiny vyoperují a přišijí na místo. „Ucho bude opět funkční,“ řekl plastický chirurg Juraj Paliatka serveru pluska.sk.

Ucho do břicha všívali lékaři na Slovensku poprvé. Očistili jej od nečistot, od kůže a chrupavku voperovali do pravého podbřišku, kde se napojí na cévy. Kůže na ucho, které vyjmou, se pak vezme z jiné části těla.

Muž fotografoval českou modelku na břehu jezera, když na něho zaútočili tři psi. Rotvajleři se z nedalekého oploceného areálu dostali ven dírou v plotě. Modelka se stihla ukrýt v taxíku. Taxikář se snažil psy odehnat troubením, ale to nepomáhalo. Psy odehnala až přivolaná hlídka policie, která jednoho zastřelila. Fotograf utrpěl devastační zranění předloktí, měl ukousnuté ucho a na těle měl dalších sto ran. V bratislavské nemocnici se podrobil pětihodinové operaci. [celá zpráva]

Dva ze psů, kteří na muže zaútočili, ve čtvrtek ráno utratili smrtící injekcí. Svolil k tomu majitel psů.

Fotograf je bratrem bývalé Miss Slovensko Mirky Babčanové. „S bratrem jsem se setkala. Byl v šoku. Přiznal se, že myslel, že nastala jeho poslední hodina," uvedla Babčanová.

Do břicha mu všili kus lebky

Podobné operace se nedělají často, ale nejsou úplně neznámé. Například v roce 2010 zašili lékaři v Olomouci mladíkovi, kterého napadli útočníci a rozbili mu hlavu, do břicha část lebky, aby tam zregenerovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám