Hlavní obsah

Klub ČSSD ztratil v Senátu většinu, skončili v něm Rippelová, Dryml a Krejča

Praha

Senátorský klub ČSSD na svém úterním jednání zrušil členství senátora Vladimíra Drymla, který stranu opustil a přestoupil k SPOZ. Vedle toho na členství v klubu rezignovali i Jiřina Rippelová a Miroslav Krejča. Po jednání to sdělil šéf klubu Petr Vícha.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml

Článek

Rippelová opustila ČSSD a v podzimních senátních volbách již bude kandidovat také za SPOZ. Bude zároveň za tuto stranu kandidovat i v krajských volbách. [celá zpráva]

Senátor Krejča z ČSSD kvůli rozporům s regionální organizací strany vystoupil už loni v říjnu a nedávno přijal nabídku být jihočeským krajským lídrem SNK-ED.

"Kolegyně Rippelová a Krejča podali rezignaci, klub vyslovil ukončení členství kolegy Drymla v klubu," řekl Vícha. Odchodem tří členů klub ČSSD ztratil nadpoloviční většinu v Senátu.

Rozešli jsme se v dobrém, tvrdí Vícha

"Všichni tři deklarovali, že nadále budou hlasovat za program, za který kandidovali," ujistil Vícha. Nikdo z nich tak podle něj nepodpoří například církevní restituce. "Rozešli jsme se, dá se říci, v dobrém, ale z technických důvodů, protože kandidují za jinou stranu, tak nemůžou být v našem klubu," podotkl.

Dryml přitom v minulých dnech sociální demokracii tvrdě kritizoval a označil ji za stranu prolezlou korupcí jako dřevomorkou.

Jak Vícha dodal, pozice dotyčných senátorů už se měnit nebudou. Zůstanou jim jejich místa v lavicích i senátorské kanceláře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám