Hlavní obsah

Problémy Sharpu gradují, po propouštění zvažuje prodej továren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Problémový japonský výrobce televizorů Sharp zvažuje prodej svých zahraničních továren, které vyrábějí obrazovky z tekutých krystalů, tchajwanské společnosti Hon Hai Precision Industry. Informoval o tom o víkendu japonský list Nikkei. Zdroj svých informací však neuvedl. Továrny, které by mohl Sharp prodat, se nacházejí v Mexiku, Polsku, Číně a Malajsii.

Foto: Novinky

Prototyp 3D mobilu od Sharpu. Ilustrační foto

Článek

Sharp, který je největším výrobcem LCD obrazovek v Japonsku, jednal s firmou Hon Hai o kapitálovém spojení. Jednání se však zastavila poté, co akcie firmy klesly na zhruba 190 jenů (50 Kč), což přimělo Hon Hai přehodnotit podmínky dohody. Firmy plánují oznámit výsledky nových jednání do konce tohoto měsíce.

Hon Hai je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě a je důležitým dodavatelem firmy Apple. V březnu se dohodl na koupi desetinového podílu v Sharpu za 844 miliónů USD (17,3 miliardy Kč), což odpovídá zhruba 550 jenům na akcii, napsala agentura Reuters.

Japonští výrobci LCD se v poslední době potýkají se ztrátami kvůli poklesu zájmu o televizory a silné konkurenci.

Sharp hospodařil za tři měsíce do konce června s provozní ztrátou 94 miliard jenů po zisku 3,5 miliardy jenů před rokem a oznámil, že hodlá zrušit zhruba 5000 pracovních míst, což odpovídá téměř deseti procentům její celkové pracovní síly. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám