Hlavní obsah

V sikhském chrámu ve Wisconsinu střílel veterán

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oak Creek

Šest lidí postřílel v neděli v sikhském chrámu ve wisconsinském Oak Creek veterán americké armády. Uvedla to CNN s odvoláním na vyšetřovatele. Střelec, jehož jméno bude uvedeno později v pondělí a kterého zastřelil policista, měl být přesvědčen o nadřazenosti bílé rasy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v sikhském chrámu v USA zemřelo sedm lidíVideo: Reuters

 
Článek

FBI sdělila, že možná bude útok klasifikovat jako teroristický. Sikh Kanwardeep Singh Kaleka, který do chrámu dochází, uvedl, že útočníkem byl holohlavý běloch v bílém tričku, černých kalhotách, který měl na jedné paži vytetováno 9/11. To může naznačovat, že motivem útoku mohla být rasová nebo náboženská nesnášenlivost. Sikhové jsou kvůli turbanům často zaměňováni s muslimy.

Mluvčí amerického Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny řekl, že střelec měl vojenskou minulost, ale nerozvinul to.

Foto: Allen Fredrickson, Reuters

Policie před sikhskou gurdwarou, kde se střílelo.

Střelec zabil šest lidí ve věku dvacet až sedmdesát let, jedním z nich je i duchovní Prakash Singh, který nedávno emigroval do USA. Zastřelen byl i předseda kongregace Satwant Kaleka, který se snažil proti střelci zasáhnout.

Střelce nakonec zneškodnil policista, kterého útočník také zasáhl. [celá zpráva]

Podle CNN zůstávají tři lidé v kritickém stavu, jeden zasažený do hrudi, další do hlavy a třetí do krku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám