Hlavní obsah

Při střelbě v sikhském chrámu v USA zemřelo sedm lidí

Milwaukee (USA)

Sedm mrtvých včetně útočníka si v neděli vyžádala střelba v sikhském chrámu Oak Creek na předměstí amerického Milwaukee ve státě Wisconsin. Několik dalších lidí utrpělo zranění. Nejméně tři jsou v kritickém stavu nemocnici, informovala místní média.

Vyděšená žena po útoku na sikhský chrám v Oak Creek v americkém Wisconsinu

Článek

"Útočníka zabil policista, který byl sice několikrát postřelen, ale palbu opětoval," řekl stanici CNN policejní šéf blízkého Greenfieldu s tím, že policista byl převezen do nemocnice, ale je mimo ohrožení života. Policisté podle něj našli uvnitř chrámu těla čtyř obětí, další dva mrtví pak byli venku.

Přestože se ve zmatku bezprostředně po střelbě objevily zprávy, že útočníků je víc, policie nakonec identifikovala jen jednoho střelce, kterým byl podle svědků běloch.

Podle televize Al-Džazíra poslal jeden ze svědků sms místnímu listu Journal Sentinel s tvrzením, že uvnitř chrámu jsou zřejmě dva střelci a že drží jako rukojmí děti.

Podle jiných zdrojů se během incidentu ukryl patrně na toaletách sikhský duchovní, které prostřednictvím mobilního telefonu referoval o 30 obětech.

Chrám se nachází v Oak Creek asi 20 minut cesty podél Michiganského jezera jižně od Milwaukee. Sikhismus je co do počtu stoupenců pátým největším náboženstvím světa. Pochází z Indie z oblasti Paňdžábu. Věří v jednoho Boha a deset Guruů. Sikhové nosí typický turban a na znamení přirozenosti si nikdy nestříhají vlasy a neholí vousy. Jejich místní komunita podle CNN čítala několik stovek lidí, kteří nikdy v minulosti neměli se svým okolím sebemenší problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám