Hlavní obsah

Místopředsedkyně senátorů ČSSD bude kandidovat za zemanovce

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně senátorského klubu sociální demokracie Jiřina Rippelová bude na podzim kandidovat do horní komory za Stranu práv občanů - zemanovci (SPOZ). V úterý to oficiálně oznámil šéf SPOZ Vratislav Mynář.

Článek

Rippelová bude obhajovat mandát ve volebním obvodu Klatovsko a Domažlicko.  „Jsem velmi rád, že dnes mohu oznámit, že přijala rozhodnutí opustit ČSSD a v senátních volbách kandidovat za SPOZ,“ uvedl Mynář na tiskové konferenci. Rippelová bude kandidovat také v krajských volbách v Plzeňském kraji.

„ČSSD je zmítána skandály,“ komentoval šéf SPOZ odchod Rippelové. Mynář soudí, že je jen vinou sociální demokracie, že ji opouštějí lidé. „Pevně věřím, že to není poslední přírůstek do naší strany,“ vzkázal předseda zemanovců. Přestup „další výrazné osobnosti“ avizoval i čestný předseda SPOZ Miloš Zeman.

Nejsem přeběhlík, hájí se senátorka

Novopečená senátní kandidátka SPOZ Rippelová uvedla, že se necítí být přeběhlíkem, protože bude nadále hájit levostředový program. To zdůraznil také Zeman. Uvedl, že Rippelová přechází ze sociální demokracie do sociální demokracie. „Jsem velmi rád, že paní senátorku mohu uvítat na palubě,“ řekl Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Kandidaturu Miloše Zemana na Hrad podpořili jak senátoři tak občané v petiční akci.

"Myslím, že zbytečně hodila za hlavu patnáct let práce v sociální demokracii,“ okomentoval její rozhodnutí předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. [celá zpráva]

V primárkách ČSSD byla Rippelová vyřazena, místo ní kandiduje do Senátu poslanec Jan Látka. Senátorka za tímto výsledkem vidí velrybářský nábor členů.

Zeman v souvislosti se svou prezidentskou kandidaturou v úterý oznámil, že podstoupí operaci šedého zákalu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám