Hlavní obsah

Ve třech iráckých městech vybuchly bomby, zahynulo dvacet lidí

Při sérii bombových útoků ve třech iráckých městech v neděli zahynulo celkem 20 lidí a dalších 80 utrpělo zranění. Informovala o tom policie a zdravotníci. Podle agentury Reuters má Irák za sebou jeden z nejkrvavějších dnů za poslední dobu. Motiv útoků není zatím znám, k odpovědnosti se dosud nikdo nepřihlásil.

Foto: Ali al.Mashhadai, Reuters

Dům v Bagdádu, zničený při jednom z předchozích útoků

Článek

Ve městě Mahmúdíja, které leží asi 30 kilometrů na jih od Bagdádu, vybuchly tři bomby nastražené v autech. O život přišlo 11 lidí, 38 osob bylo zraněno, z toho mnozí jsou v kritickém stavu. První nálož vybuchla v autě stojícím na parkovišti, druhá explodovala v jiném autě v okamžiku, kdy na místo přijížděla policie, a třetí u policejní stanice.

Také v Nadžáfu ležícím asi 160 kilometrů jižně od Bagdádu zabíjela bomba ukrytá v automobilu zaparkovaném na rušné obchodní třídě. O život přišli čtyři lidi, 28 utrpělo zranění.

Ve městě Madáín ležícím několik desítek kilometrů na jihovýchod od Bagdádu dvě bomby na tržišti plném lidí zabily pět osob a 14 zranily.

I když míra násilí v Iráku už nedosahuje takové míry jako v letech 2006 až 2007, kdy byla nejvyšší a kdy zemřely desetitisíce lidí, útoky povstalců rozhodně neustaly. Jen za minulý měsíc si vyžádaly skoro 240 obětí na životech a asi šest stovek raněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám