Hlavní obsah

Nová šéfka Yahoo si má v příštích pěti letech vydělat 1,5 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nová generální ředitelka Yahoo Marissa Mayerová by si v příštích pěti letech mohla ve firmě přijít na více než 70 miliónů USD (1,5 miliardy Kč). Tato částka zahrnuje mzdu, odměny, akcie a akciové opce. Vyplývá to z prohlášení firmy pro regulační úřad.

Foto: Profimedia.cz

Nová generální ředitelka Yahoo Marissa Mayerová

Článek

Roční mzda Mayerové má činit jeden milión USD a další dva milióny USD roční odměna. Dále má v příštích pěti letech přislíbené akciové opce a další odměny za 42 miliónů USD. Jako kompenzaci odměn, o které přijde kvůli svému odchodu z Googlu, jí firma vyplatí prostřednictvím omezených akcií za 14 miliónů USD.

Mluvčí firmy dodala, že pokud zůstane ve firmě pět let, získá další mimořádnou odměnu, a mohla by si tak přijít až na 100 miliónů USD. Současná čistá hodnota majetku Mayerové se odhaduje na 300 miliónů USD.

Mayerová se stala generální ředitelkou Yahoo na počátku tohoto týdne. Pro analytiky bylo jmenování překvapením, protože věřili, že funkci ředitele převezme Ross Levinsohn. Mayerová předtím působila 13 let ve firmě Google a byla nejvýše postavenou ženou ve firmě a jednou z prvních zaměstnankyň.

Podle údajů společnosti Equilar si běžný ředitel veřejně obchodované společnosti v USA loni vydělal 9,6 miliónu USD, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám