Hlavní obsah

Střelec z Denveru má byt prošpikovaný nebezpečnými pastmi

Denver

Muž, který při premiéře filmu Temný rytíř povstal v noci na pátek zabil v denverském kině 12 lidí, má byt plný nástražných zařízení. Policisté podle agentury Reuters uvedli, že odstranit pasti potrvá několik hodin až dní. Policie okolí bytu evakuovala.

Foto: Jason Hatfield , Reuters

Hasiči s pyrotechnici v okolí domu útočníka

Článek

Nástrahy, které čtyřiadvacetiletý James Holmes připravil, jsou podle expertů velmi důmyslné. U některých zařízení útočník využil hořlaviny a výbušniny.

Foto: Reuters

James Holmes na snímku coloradské univerzity

Incident v kině na denverském předměstí Aurora se stal krátce po půlnoci místního času. Atentátník, který byl podle agentury AP vyzbrojen poloautomatickou puškou, brokovnicí a dvěma pistolemi. Zabil 12 lidí a zhruba 40 dalších zranil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie před domem muže podezřelého ze střelbyVideo: Reuters

Útočník měl na obličeji v kině plynovou masku. Půl hodiny po začátku promítání odpálil výbušné zařízení, zřejmě šlo o granát se slzným plynem nebo zadýmovací granát. Pak začal střílet do lidí.

Svědek Alex Milano promluvil o situaci po střelbě v kiněVideo: Novinky/Reuters

Americký prezident Barack Obama v souvislosti s masakrem mluvil o tom, že by se Američané měli semknout. Vyzval také k modlitbám. Už dříve během dne uvedl, že ho střelba šokovala.

"Tato tragédie nám připomíná, jak je život křehký," řekl Obama. Prohlásil také, že jako otec dvou dcer se děsí toho, že by jeho děti mohly být někdy v kině terčem podobného útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám