Hlavní obsah

Rodina unesené Michalky slaví její návrat domů, přijela i limuzína

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Pocit těžko popsatelného štěstí doslova čiší z matky a příbuzných po návratu unesené sotva měsíční Michalky domů do Trmic na Ústecku. Její „znovuzrození“ slaví v pondělí odpoledne rodina a nejbližší přátelé v jedné z místních restaurací.

Rozhovor s matkou unesené holčičkyVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Malá je zdravá a šťastná, že je zase s námi doma,“ řekla novinářům dvacetiletá  matka Běla Janová, která v posledních dnech prožívala doslova peklo. „Je to všechno za námi, nechci už na to myslet,“ podotkla. Zalitovala jen, že u toho nemůže být i otec Michalky, který je momentálně ve vězení.

Ženy a děti dovezla do zhruba 200 metrů vzdálené restaurace pronajatá limuzína. Stoly se prohýbaly pod množstvím jídla a pití. Místnost pro zhruba 50 hostů se brzy zaplnila, vyhrávala romská kapela.

Policistovi tleskaly desítky lidí

Přišel i nejočekávanější host, šéf ústeckých policistů Vladimír Danyluk. Přivítal ho bouřlivý potlesk.

„Pro mě bylo největší odměnou, že jsem mohl radostnou zprávu o nalezení holčičky říci matce a příbuzným osobně. Musím přiznat, že mě to dojalo. Navíc tolik polibků v jednu chvíli a na jednom místě jsem v životě nedostal,“ řekl Danyluk s úsměvem.

Policie našla unesené dítě v porýnském městečku Neuwied nedaleko Koblence v pondělí 9. července. Zároveň zadržela čtyři Němce, z toho tři ženy. Dva z únosců jsou ve vazbě. Podle agentury DPA se k únosu přiznal německý pár. [celá zpráva]

Zbývá ještě objasnit, co únosce k činu vedlo. Vyšetřování případu intenzivně pokračuje. „Němečtí kolegové vyslechli všechny zadržené. Spisy jsou na cestě do Česka, zde je necháme přeložit a na základě získaných informací rozhodneme o dalším postupu,“ uvedl Danyluk a ubezpečil české matky, že nemusejí mít o své ratolesti strach. „Šlo o zcela ojedinělý případ, který se hned tak nebude opakovat,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám