Hlavní obsah

Náměstek ministra spravedlnosti Melzer rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstek ministra spravedlnosti pro justiční sekci Filip Melzer, který na úřadě působil v době nedávno odvolaného Jiřího Pospíšila, v pondělí rezignoval na svou funkci. Nahradit ho má první náměstek ministra Daniel Volák.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Filip Melzer po boku Jiřího Pospíšila

Článek

O rezignaci Melzera informovala mluvčí ministerstva Petra Hrubá. Odmítla komentovat důvody jeho odchodu. Přesto je patrné, že jeho rozhodnutí souvisí s nedávným odvoláním bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

Melzer nastoupil do funkce v roce 2010 a spolu s ministrem Pospíšilem se podílel například na odvolání Vlastimila Rampuly z funkce pražského vrchního státního zástupce či přípravě nového občanského zákoníku.

Pospíšila odvolal před několika týdny premiér Petr Nečas. Zdůvodnil to tím, že ztratil důvěru v jeho schopnost manažersky a rozpočtově zvládnout resort v době, kdy celá vláda škrtá. Pospíšil žádal o navýšení rozpočtu zhruba o miliardu. Pospíšila ve funkci nahradil Pavel Blažek (ODS).

Melzer byl mezi lety 2008 a 2010 proděkanem Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, předtím působil jako asistent soudce Ústavního i Nejvyššího správního soudu. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám