Hlavní obsah

Nejnovější Firefox přinese šikovné vychytávky

Novinky, zgl

Společnost Mozilla chystá tento týden v úterý vydat v pořadí již 14. generaci oblíbeného internetového prohlížeče Firefox. Upozornil na to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz s tím, že novinka přinese několik zajímavých vychytávek.

Článek

„Asi jako první si všimnete vylepšeného našeptávání v adresním řádku. O této novince, která ve Firefoxu oproti jiným webovým prohlížečům chyběla, se debatovalo delší dobu. Na základě vámi psaného textu vám nabízí nejpravděpodobnější adresu přímo do adresního řádku prohlížeče,“ uvedl Cvrček.

Další vylepšení se týká zásuvných modulů. Ty bude ve Firefoxu 14 možné povolit pouhým klepnutím. „Funkce, kterou můžete znát například z mobilního Firefoxu, je nyní i na desktopu. Můžete pomocí ní automaticky povolit zásuvné moduly jen na konkrétních stránkách a u ostatních jen na základě klepnutí na prvek na stránce,“ konstatoval Cvrček.

Podle něj bude zásuvné moduly možné povolit pro konkrétní stránku pouhým kliknutím na modrou ikonu stavebnice v levém rohu adresního řádku. Tato funkce bude užitečná například pro uživatele, kteří nechtějí mít neustále povolený flash, ale chtějí občas přehrávat videa na internetu.

Stahovat Firefox 14 bude možné v průběhu úterý na stránkách Mozilly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám