Hlavní obsah

Na rovné silnici u Březnice se čelně srazila dvě auta, zraněno je deset lidí

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Deset zraněných, z toho pět vážně, je následkem čelního střetu dvou osobních aut u Březnice nedaleko Týna nad Vltavou ve směru na Tábor. K nehodě volkswagenu a oktávie došlo, jak Právo informovala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová, několik minut před sedmou ráno.

Foto: Policie ČR

Po čelním nárazu dvou aut byly zraněny obě posádky.

Článek

„Při nehodě se zranilo všech deset lidí, kteří ve vozidlech cestovali. V prvním automobilu jeli žena, muž a tři děti ve věku 2, 10 a 16 let," řekla Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Žena podle ní utrpěla těžké zranění a s podezřením na úraz páteře byla transportována vrtulníkem na Traumacentrum českobudějovické nemocnice. Desetiletého chlapce s podezřením na úraz hrudníku a břicha rovněž transportoval vrtulník do Českých Budějovic. Muže a další dvě děti převezla tamtéž záchranná služba s lehkými až středně těžkými zraněními, především řeznými ranami a podezřeními na úraz ruky a nohy.

Vozidlo vjelo do protisměru

"V druhém voze cestovalo pět mladých žen, všechny utrpěly středně těžká zranění. Dvě byly převezeny do táborské nemocnice a tři do českobudějovické,“ dodala mluvčí.

Příčiny nehody se podle Uhlířové stále vyšetřují, je ale pravděpodobné, že jedno z vozidel vjelo na rovném úseku do protisměru. „ Na místě je už dopravní znalec, který se snaží příčiny nehody přesně určit,“ uvedla policejní mluvčí.

Na místě po nehodě zasahovalo pět výjezdových posádek Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje: z Týna nad Vltavou, Opařan, Soběslavi, Tábora a Českých Budějovic. Zasahoval i záchranářský vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám