Hlavní obsah

V polovině července se ochladí, vedra se vrátí až k jeho konci

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle výhledu na následujících 30 dní bude nejteplejším obdobím závěr července a počátek srpna, kdy by maximální teploty mohly šplhat až k tropickým hodnotám. Nejbližší dny a úvodní srpnová dekáda budou nejčastěji s teplotami maximálně kolem 25 stupňů. V pravidelné dlouhodobé předpovědi to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Období od 11. do 20. července bude spíše chladnější. Bude převládat polojasno až oblačno s občasnými přeháňkami a deštěm.

Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 24 stupni Celsia. Noční teploty budou klesat na 15 až devět stupňů.

Závěr měsíce od 21. do 31. července očekávají meteorologové i nadále polojasno až oblačno. Při zvětšené oblačnosti se místy budou vyskytovat přeháňky a bouřky.

Nejvyšší denní teploty se budou  pohybovat nejprve mezi 21 až 27 stupni, postupně by se měly dostat na 25 až 31 stupňů Celsia. V noci bude rtuť teploměru klesat na 15 až devět, postupně 20 až 14 stupňů.

V úvodu měsíce od 1. do 10. srpna bude nejprve pokračovat trend konce předchozího měsíce. "Předpokládáme převážně oblačno, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, místy bouřkami," stojí v předpovědi s tím, že přechodně může být i polojasno.

Zpočátku období budou odpolední maximální teploty stoupat až na hodnoty kolem 30 stupňů, posléze zůstanou v intervalu 20 až 26 stupňů Celsia. V noci se ochladí na 15 až devět stupňů, byť na počátku období mohou ještě být noční minima kolem 17 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám