Hlavní obsah

Smrt soudce zavinila drobná rána na krku, psi ho potrhali posmrtně

Právo, Radim Vaculík, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Policisté vyšetřující smrt ostravského soudce Miloslava Studničky (64) pracují se třemi variantami, jak mohlo k úmrtí dojít, přičemž nejpravděpodobnější je úmyslné sebepoškození nebo nešťastná náhoda. Smrt totiž způsobilo zranění na krku, které mělo spíš banální charakter a nesvědčí o útoku jiné osoby, sdělili v úterý kriminalisté na tiskové konferenci.

Foto: repro Česká televize

Miloslav Studnička

Článek

„Jmenovaný utrpěl poranění krční žíly s pozvolným krvácením, což mimo jiné vedlo k následné embolii, srdeční zástavě a smrti poškozeného,“ řekl náměstek krajského policejního ředitele Dalimil Sypták s tím, že smrt soudce podle předběžných výsledků pitvy nastala během několika minut.

Policie zpočátku událost prověřovala pro podezření z vraždy. Situace se ale nakonec během ohledání místa nálezu mrtvoly změnila.

Policie podle Syptáka dále pracuje se třemi verzemi. „První hovoří o sebepoškození z důvodu osobních vztahů, druhou verzí je nešťastná náhoda spojená s krvácením, které nešlo zastavit. Třetí verzí je útok cizí osoby. Nicméně přikláníme se spíše k první nebo druhé variantě,“ dodal Sypták s tím, že třetí verze je málo pravděpodobná.

Zároveň vyloučil, že by Studničkova smrt měla souvislost s výkonem jeho soudcovské funkce.

"Psi udělali svoje"  

Vyšetřovatelé také odmítli variantu, že by soudce připravili o život jeho psi, kteří ovšem jeho tělo následně okousali. "Nejdříve muselo nastat poranění na krku, poté došlo k posmrtné devastaci," řekl jeden z policistů.

„Ukazuje to skutečně velmi reálně na nešťastnou náhodu, protože ti psi tam udělali svoje. Informace o prořízlém či poraněném hrdlu může souviset právě s těmi zvířaty, byl tam totiž jednoznačně atak psích zubů,“ nastínil již dříve zdroj Práva, že zranění na krku, které se původně přisuzovalo možnému vrahovi či samotnému soudci, mohli způsobit psi, kterých měl Studnička ve svém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm zhruba dvě desítky.

„Co se týká úmrtí, mohlo jít o prozaickou fyziologickou záležitost, o nějaký pád na zem a podobně, a protože tam byl sám, mohlo to skončit nešťastně. Teď by měla pitva určit, zda to zranění na hrdle mohlo být od psů ještě před smrtí, anebo po ní,“ doplnil zdroj.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrtvý soudce byl podivín, shodli se sousedé

Z ulice rodinný dům s udržovanou zelenou fasádou a novými plastovými okny, z druhé strany zarostlá zahrada plná harampádí a neskutečného nepořádku. Tak to...

Výběr článků

Načítám