Hlavní obsah

CK Globaltour vyhlásila úpadek

– Praha • Aktualizováno

Pražská cestovní kancelář CK Globaltour vyhlásila ve středu úpadek. V současnosti je v zahraničí na 50 klientů, dalších 200 mělo dovolenou již koupenou, uvedla majitelka cestovky Helena Pošvářová. Informoval o tom Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Ve středu ráno Globaltour ohlásila platební neschopnost České podnikatelské pojišťovně, která již komunikuje s klienty. Celkem se jedná asi o 250 lidí," řekl Novinkám Papež.

Podle viceprezidenta ACČKA Tomia Okamury by se úpadek cestovní kanceláře neměl klientů, kteří jsou na dovolené v Turecku, dotknout, protože pro ně cestovní kancelář zajistila zpáteční dopravu u letecké společnosti Sky Airlines.

CK Globaltour byla podle ACČKA menší cestovní kanceláří, která se specializovala na prodej leteckých zájezdů do Turecka. Vlastníkem CK se základním jměním 200 000 korun je jedna fyzická osoba.

Klienty odškodní Česká podnikatelská pojišťovna, u níž měla cestovní kancelář sjednáno pojištění pro případ úpadku.

Letos jde o čtvrtou cestovní kancelář, která vyhlásila úpadek. Před ní se do finančních potíží dostaly CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

Reklama

Výběr článků

Načítám