Hlavní obsah

Pospíšil: Je mi líto, že jsem nestihl Bradáčovou jmenovat

Novinky, jas

Odvolaný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) lituje toho, že nestihl jmenovat Lenku Bradáčovou do pozice pražské vrchní státní zástupkyně. Uvedl to ve středu v reakci na svůj konec v čele resortu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

Pospíšil doporučil sledovat vývoj kolem jmenování nového pražského vrchního státního zástupce. Její jmenování do této pozice navrhl minulý týden nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Pospíšil sám by svému nástupci doporučil Bradáčovou jmenovat a lituje toho, že to sám již nestihl.

"Nedokážu se zbavit pocitu, že tam nějaké vazby ke státnímu zastupitelství mohou být,“ uvedl Pospíšil s tím, že důvod oznámený premiérem, tedy žádost o navýšení financí pro resort, nepovažuje za úplně relevantní. Konkrétnější být nicméně nechtěl, neboť by jeho slova mohla být vnímána jako ukřivděnost.

Pospíšil nehodlá opustit politiku ani ODS. Zda zůstane na postu místopředsedy občanských demokratů, se rozhodne během několika dnů.

Pospíšil: Zůstávám v ODS, chci se věnovat regionální politiceVideo: Novinky

Pospíšil připomněl, že na problémy s financováním svého resortu upozorňoval dlouhodobě. Většina výdajů ministerstva navíc spadá do kategorie mandatorních, kde není prostor k úsporám.

Úsporná opatření podle Pospíšila ovlivní negativně věznice i soudyVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám