Hlavní obsah

Ve vazbě se oběsil podnikatel podezřelý z vraždy expolicisty Tofla

Právo, Novinky, Jakub Troníček, Miroslav Homola
Olomouc
Aktualizováno

Ve vazební věznici v Olomouci se podle zjištění Práva oběsil brněnský podnikatel Pavel Bezděkovský, kterého policie viní z nájemné vraždy expolicisty Michala Tofla. Potvrdil to dobře informovaný zdroj blízký vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mluvčí věznice Markéta Zimová se k tomu odmítla vyjádřit. „Mohu pouze potvrdit, že u nás došlo k dokonané sebevraždě,“ řekla bez dalších podrobností mluvčí.

Bezděkovského obvinili detektivové letos v květnu spolu s dalšími dvěma muži. Vraždu bývalého policisty Tofla si u nich podle tehdejšího vyjádření šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty objednal čtyřicetiletý muž z Prahy, který opatřil i vražednou zbraň.

Tofla zabily tři rány z pušky

Bývalého policistu Tofla nájemný vrah usmrtil dvěma kulkami do hlavy a třetí do těla 14. června 2010. Výstřely vyšly z útočné pušky.

Bývalý kriminalista Michal Tofl figuroval v kauze podivně zmanipulovaných konkurzů ústeckého soudce Berky a spolupracoval s Ilonou Strmiskovou, bývalou konkurzní správkyní brněnské Zbrojovky. Jeho úkolem bylo shromažďování podkladů pro trestní oznámení na bývalé vedení Zbrojovky.

Od policie Tofl odešel v roce 2005. K vraždě zřejmě vedly jeho následné podnikatelské aktivity ve stavebnictví a zprostředkovávání obchodů. Byl rovněž jednatelem a společníkem společnosti BMG s. r. o. Brno a členem dozorčí rady brněnské akciové společnosti Airion.

Působil také v politické straně SPOZ - Zemanovci, za kterou kandidoval v květnových volbách 2010 do parlamentu. Ve straně zastával funkci předsedy místní organizace v Brně-Komárově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám