Hlavní obsah

Z dvojčat vražedný útok přežilo jediné. Jablonné se probírá z šoku

Právo, René Chvalina
Jablonné nad Orlicí

Z ohromného šoku se vzpamatovává Jablonné nad Orlicí. Dvaačtyřicetiletý muž zde ve středu zavraždil šestiletého chlapce. Nejdříve měl napadnout svou vlastní matku a mohl ublížit i šestileté holčičce, kterou naštěstí před jeho řáděním zachránila napadená žena.

Foto: René Chvalina, Právo

V tomto domě mělo dojít k tragédii.

Článek

Té se včas podařilo šokovanou holčičku odvést k sousedům do bezpečí. Bohužel malý chlapec, který byl dvojčetem dívenky, již tolik štěstí neměl. Utrpěl těžké zranění na hlavě. Přes hodinu a půl trvající resuscitaci se jej nepodařilo zachránit.

Žena, která děti hlídala a snažila se je zachránit, skončila v nemocnici. Policisté po pár hodinách dopadli podezřelého muže ukrytého v chatce asi kilometr vzdálené od místa tragédie.

Sousedé jen těžce hledali slova. "Nezlobte se, ale opravdu o tom nemohu mluvit," řekla s pláčem Právu žena, která bydlí v ulici, kde došlo k tragédii.

Foto: René Chvalina, Právo

V jedné z těchto chatek se vrah skrýval. Zde ho také zadrželi policisté.

"Je to obrovská tragédie, stále tomu nemohu uvěřit," uvedl starší muž, který bydlí nedaleko. „Byla to pohodová a klidná rodina. Paní tady hlídala obě děti, které tu snad už byly několik dní. Bohužel k nim domů dorazil i její syn z prvního manželství, který se léčí se schizofrenií na psychiatrii," pokračoval muž a nevěřícně kroutil hlavou.

 V Jablonném se zastavil čas

"Najednou se u něj měl projevit záchvat, vrhl se na svou matku a začít jí mlátit železnou tyčí. Ta rychle sebrala alespoň holčičku a utíkala s ní k sousedům. Poté utíkala ještě bránit chlapečka, ale její syn jí už k němu nepustil. Chlapečka už se bohužel ani záchranářům nepodařilo zachránit," dodal muž a do očí mu vyhrkly slzy.

Útočník pak utekl a ukryl se v chatce u místního koupaliště, kde ho po pár hodinách policie dopadla. Mezitím policisté vyhlásili po násilníkovi pátrání a varovali před možným nebezpečím. V Jablonném v tu chvíli jakoby se zastavil čas. Policejní varování vydané před dopadením podezřelého vzaly vážně i školy v okolí. "Hlásili to tady i rozhlasem, aby rodiče své děti vůbec nepouštěli ven," potvrdil Právu napětí ve městě před dopadením podezřelého muže číšník jedné z místních restaurací.

Vedení škol děti po vyučování nepouštělo raději samotné domů a učitelé obvolávali rodiče, kteří si své děti museli vyzvednout

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám