Hlavní obsah

Nejadrenalinovější zip line dráha v Himalájích nabízí nejen vzrušující výhledy

Novinky, Lucie Poštolková

Líbí se vám zběsilé jízdy na horské dráze? V Himalájích vaše dosavadní unikátní zážitky hravě překonají. Na zip line nabízejí hned několik adrenalinových perliček na jednom laně. Zdoláte nejen převýšení více jak 600 metrů, ale vyzkoušíte si také pocit beztíže v rychlosti 160 km/hod na dráze dlouhé skoro dva kilometry. Navíc budete mít krásný výhled na vrcholky nepálských hor.

BEZ KOMENTÁŘE: Extrémní lanová dráha v Nepálu jede rychlostí 160 kilometrů v hodině

 
Článek

V horské vesnici Sarangkot nedaleko Pokhary mají nejadrenalinovější zip line na světě. Jezdci si při jízdě na laně mohou prohlédnout z ptačího pohledu sedmitisícovou horu Machapuchare a osmitisícovou Annapurnu i řeku Seti.

Samotná jízda měří 1,8 kilometru, se sklonem 56 procent je to navíc nejdelší a nejstrmější zip line dráha na světě, uvádí provozující společnost High Ground Adventures.

Lezení v Himalájích je považováno za jednu z nejtěžších horolezeckých zkoušek ve vytrvalosti a síle. Na extrémní lanové dráze si ale odvahu může vyzkoušet každý, kdo má aspoň trochu silný žaludek a nebojí se výšek.

Pocit beztíže

Jakmile se podíváte dolů, adrenalin se ve vás začne hromadit. Odpočítávání začíná: pět, čtyři, tři, dva, jedna a sviiist. Letíte vzduchem a není úniku. Let končí až dole.

Díky gravitaci jedou lidé rychleji, ve chvíli, kdy proti vám vane silný protivítr a přitom letíte rychlostí 160 kilometrů za hodinu, navíc zažijete jedinečný pocit beztíže.

Po minutě čistého adrenalinu začne jízda před koncem zpomalovat. Moderní magnetický brzdící systém zajistí bezpečné zastavení v cíli, uvádí list Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám