Hlavní obsah

Hackeři ukradli milióny uživatelských hesel ze sociální sítě LinkedIn

Hackerům se podařilo tento týden získat velmi cennou trofej – více než šest miliónů přístupových hesel k uživatelským účtům na sociální síti LinkedIn. Společnost únik citlivých informací potvrdila v noci ze středy na čtvrtek s tím, že celý případ zatím vyšetřuje. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Novinky

LinkedIn

Článek

LinkedIn rozeslala členům, jejichž hesla byla narušena, e-maily, v nichž vysvětlila, jak si mají obnovit přístup do sítě. Podle některých expertů zřejmě narušitelé v síti mohou dále působit, to ale LinkedIn nekomentovala.

LinkedIn má na celém světě 161 miliónů členů a loni své akcie uvedla na burzu. Zaměřuje se na lidi, kteří hledají kvalifikovanou práci, a vychází vstříc poptávce firem po zaměstnancích.

Útok na LinkedIn je posledním z početné série akcí, v nichž hackeři napadli webové stránky firem a vládních úřadů po celém světě a ohrozili osobní informace miliónů lidí. Zprávy o narušení sítě LinkedIn se objevily během středy, kdy experti na počítačovou bezpečnost objevili na "podzemních" webech, kde si zlodějští hackeři vyměňují ukradené informace, soubory s asi 6,4 miliónu zakódovaných hesel bez odpovídajících e-mailových adres.

Hackeři jsou aktivní také v České republice. Například v noci z pondělí na úterý napadli osobní web ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. V dubnu se jim podařilo shodit weby politických stran i prolomit zabezpečení stránek ministra financí Miroslava Kalouska. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám