Hlavní obsah

Nový Kinect se v Německu prodává dva měsíce, Češi a Slováci mají stále smůlu

Novinky, mif

Už přes dva měsíce se v sousedním Německu prodává nová verze pohybového senzoru Kinect pro počítače s operačním systémem Windows. V České republice ani na Slovenku se zatím zařízení oficiálně nenabízí. Kdy by se situace měla změnit, zatím zástupci amerického softwarového giganta nepotvrdili.

Foto: Microsoft

Kinect pro Windows

Článek

Kromě Německa se Kinect pro Windows prodává například v Irsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku nebo v Anglii. V Německu je možné novinku zakoupit v přepočtu za pět tisíc korun, v Anglii pak o tisícovku dráž. V podobném cenovém rozpětí by se měl pohybový senzor nabízet také na tuzemském trhu.

Foto: Microsoft

Nabídka Kinectu pro Windows v německém obchodě.

Svým vzhledem se novinka velice podobá senzoru Kinect, který byl odhalen před dvěma roky. Podobně i funguje – místo klávesnice a myši bude možné ovládat programy bezdotykově. A to díky citlivému mikrofonu a dvěma infračerveným čidlům, která snímají pohyby člověka před monitorem a přenáší je do prostředí Windows.

Vylepšena byla u novinky vzdálenost, ze které je schopna snímat pohyby člověka. Zatímco u staršího Kinectu musí být člověk od televize alespoň 1,2 metru daleko, verze pro Windows pracuje již od 50 cm.

S verzí pro Xbox 360 není nový Kinect kompatibilní. To znamená, že půjde připojit výhradně k PC, a nikoliv k televizní konzoli. Microsoft na svých webových stránkách uvádí, že novinka bude pracovat se sestavami, které mají dvoujádrový procesor s frekvencí alespoň 2,66 GHz a minimálně 2 GB operační paměti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám