Hlavní obsah

Zemětřesení v Itálii zbořilo kostely i továrnu na sýry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při zemětřesení v severní Itálii v okolí města Bologna zemřelo nejméně sedm lidí. Asi 50 lidí je zraněno. Po zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy škály následovaly ještě následné otřesy. Jeden z nich měl sílu pěti stupňů.

Foto: ČTK/AP

Trosky kostela ve městě Finale Emilia

Článek

Otřesy poškodily několik historických budov, například ve městě Finale Emilia se zřítil kostel a historická věž. Kostel nevydržel otřesy ani ve městě Buonacompra.

V průmyslové čtvrti na okraji města Bondeno západně od Ferrary se zřítila tovární hala. V jejích troskách zemřel marocký přistěhovalec, který v době zemětřesení uvnitř pracoval při noční směně.

Foto: Giorgio Benvenuti, Reuters

Obrázek ukazuje věž ve městě Finale Emila po prvním zemětřesení a po následných otřesech.

"Velmi silné otřesy vážně poškodily budovy mnoha skladišť i tisíce tun sýrů Grana Padano a Parmigiano Reggiano," řekl Stefano Berni, jenž stojí v čele sdružení na ochranu místního sýra. "Jde o velmi těžkou ztrátu, ale nemáme žádnou oběť (na životě). To je v tuto neklidnou chvíli největší úleva," dodal Berni.

Foto: ČTK/AP

Následky zemětřesení ve městě Finale Emilia

Vzal si směnu za kolegu a zemřel

Oběti jsou hlášeny z města Sant'Agostino jihozápadně od Ferrary. Kvůli otřesům se zde zhroutila budova závodu vyrábějícího keramiku, zemřeli v ní dva zaměstnanci podniku. Matka jednoho z nich uvedla, že její syn v osudnou noc pracovat vůbec neměl a plánoval si volný víkend u moře. Kvůli špatné předpovědi počasí se ale nakonec rozhodl zůstat a vzít noční směnu za nemocného kolegu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemětřesení v Itálii za sebou zanechalo několik zřícených budovVideo: Reuters

Ve stejném městě se zřítila i budova slévárny, v níž zahynul jeden dělník.

Dvě ženy zemřely na infarkt, který zřejmě dostaly kvůli panice po otřesech. Jednou z nich je 37letá Němka, která byla v době zemětřesení ve městě Casale mezi Ferrarou a Veronou. Druhou obětí byla 103letá Italka ze Sant'Agostina. Sedmou obětí je podle agentury APA 86letá žena, která v důsledku zemětřesení dostala mozkovou mrtvici a po převozu do nemocnice zemřela.

Foto: ČTK/AP

Zřícený kostel San Martino ve městě Buonacompra

Záchranářům se naopak ve městě Finale Emilia podařilo zachránit pětiletou dívku, kterou zemětřesení uvěznilo v troskách zříceného domu.

Foto: ČTK/AP

Následky zemětřesení ve městě Crevalcore

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám