Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat pražského zastupitele a zpěváka Jana Kalouska

Praha
Aktualizováno

Policie navrhla obžalovat pražského zastupitele za ODS a zpěváka Jana Kalouska. Kriminalisté muže viní z pojistného podvodu. Měl se podílet na machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis. Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody. Zastupitel svou vinu již dříve popřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kalousek

Článek

"Spis jsme předali Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 1 s návrhem na podání obžaloby," řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. "Tuto informaci jsem se dozvěděl z médií. Žádný oficiální dokument jsem dosud neobdržel, proto se k tomu zatím nebudu vyjadřovat," reagoval zastupitel.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví - jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Údajně tak vznikla škoda ve výši 50 miliónů korun. V případu podle dřívějších informací figuruje přes 70 lidí.

Kalousek si podle kriminalistů do tohoto servisu dal dvakrát opravit auto, takže o podvodu musel vědět. Prý se dohodli, že navýší fakturu za opravu vozu. To ale zastupitel odmítl. "Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," řekl již dříve televizi Nova Kalousek.

Policie Kalouska obvinila letos v květnu, pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) v září uvedl, že případ zatím řešit nebude a počká, dokud nebude uzavřen. Pokud by se však podle něho prokázala vina zastupitele, bude ho žádat o vyvození důsledků.

Reklama

Výběr článků

Načítám