Hlavní obsah

Sedmičku vína dnes Rathši nepodáváme, žertují lidé na účet poslance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úplatkářská kauza kolem poslance ČSSD Davida Ratha je už několik dní hitem českého internetu. Bývalý hejtman Středočeského kraje a jeho případ se sedmimiliónovým finančním obnosem ukrytým v krabici od vína si berou na mušku nejrůznější vtipálci.

Foto: www.facebook.com

Záloha pro hokejisty měla špatného adresáta?

Článek

Přehlídku žertů na účet obviněného poslance v posledních dnech připomínají zejména sociální sítě. Na nich se objevil bezpočet fotomontáží s bývalým hejtmanem v hlavní roli. Na jedné Ratha autor například zpodobnil coby Borata - v tomto případě „Boratha“ - tedy postavu, kterou ztvárnil Sasha Baron Cohen ve stejnojmenném filmu.

Foto: www.facebook.com

Často vtipálci přirovnávají Ratha, který „proměnil víno v peníze“ k Ježíši, jenž podle biblických příběhů přeměnil vodu na víno.

Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Lidoví tvořitelé ke svým žertům využili i právě probíhajícího mistrovství světa v hokeji. Na fotografii se čeští reprezentanti dohadují o čtvrtečním zápase se Švédskem.

„Švédové chtějí, abychom ten zápas pustili,“ konstatuje jeden z hráčů. „Nabízejí 70 miliónů. Zálohu 10 procent prej poslali v krabici Eratovi,“ obrací se na spoluhráče Martina Erata.

Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Z dnes již téměř okřídlené „sedmičky“, která jako slovní hříčka odkazuje k sedmimiliónové částce ukryté v krabici od vína, či k 0,7litrové lahvi, kterou podle svých slov v krabici očekával Rath, si dělají legraci i provozovatelé restauračních zařízení. Jedno z nich si například na tabuli napsalo: „Sedmičku vína dnes Rathši nepodáváme“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám