Hlavní obsah

Desítky tisíc hesel uživatelů Twitteru unikly na internet

Novinky, mif

Na internetové službě Pastebin, kterou díky její anonymitě často rádi využívají hackeři ke sdílení informací, se začátkem týdne objevil seznam více než 55 tisíc hesel k uživatelským účtům na mikroblogovací službě Twitter. Mezi zveřejněnými citlivými údaji jsou údajně i hesla celebrit. Upozornil na to server Digital Journal.

Článek

Jak mohlo uniknout tolik přístupových dat na celosvětovou počítačovou síť zatím zástupci Twitteru neuvedli. Podle některých zdrojů je to ale výsledek útoku hackerů. „Hackerský zpravodajský portál Airdemon potvrdil masivní průnik na servery Twitteru v úterý,“ konstatovala Anny Sewell ze serveru Digital Journal.

Podle zástupců Twitteru ale situace není tak vážná, jak by se mohlo na první pohled zdát. „Situaci neustále monitorujeme a preventivně jsme resetovali hesla zveřejněných účtů,“ uvedli s tím, že v pěti zveřejněných dokumentech jsou některé falešné údaje, některé jsou duplicitní a řada přihlašovacích údajů je prý nesprávná.

V následujících dnech se tak uživatelé Twitteru mohou setkat s výzvou ke změně hesla ke svému účtu. Otázkou zůstává, zda této situace nevyužijí opět hackeři a nerozjedou vlnu phishingových útoků, při kterých se budou z lidí snažit vylákat další citlivá data.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám