Hlavní obsah

Při policejním zákroku v Kynšperku zkolaboval muž, byl samá modřina

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo pod rukama policistů zkolaboval v Kynšperku na Sokolovsku čtyřiatřicetiletý muž, proti kterému v noci na neděli zakročovali. Do příjezdu záchranky se snažili přivést k životu sami strážci zákona.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po téměř půlhodinové intenzivní resuscitaci se lékaři podařilo u asi 120 kilogramů vážícího muže obnovit základní životní funkce. Stalo se to na málo frekventovaném místě a muž byl samá modřina. Případ už prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIPS).

„Vyjížděli jsme do odlehlé části města, kde policisté resuscitovali muže se srdeční zástavou. Lékař ho po asi dvaceti minutách oživil a v kritickém stavu jsme ho převezli do nemocnice,“ potvrdila Právu Barbora Silná z krajské záchranné služby. Podle ní měl muž na těle mnohočetné podlitiny. „Mechanismus zranění ale neznáme,“ podotkla Silná. Stejně tak není jasná příčina mužova kolapsu.

„V současné době jsou naši pracovníci na místě a zjišťují všechny okolnosti události. Jakákoliv informace by v tuto chvíli byla spekulací,“ řekla mluvčí inspekce Radka Sandrová.

Proti muži zasahovala policejní hlídka kvůli jeho agresivitě. „Přijali jsme oznámení, že dotyčný muž napadá lidi. Po příjezdu policistů zaútočil i na ně. Proto proti němu použili donucovací prostředky a nasadili mu pouta. V tu chvíli muž ztratil vědomí a nereagoval,“ uvedla Andrea Kávová z karlovarského krajského policejního ředitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám