Hlavní obsah

Ransdorfovy dluhy se vyšplhaly na 17 miliónů, objevila se nová směnka

Novinky, krs

Zadlužený europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) má další problém. Televize Nova ve čtvrtek uvedla, že se objevila další směnka, podle které dluží podnikateli Miroslavu Branovi sedm miliónů korun. Celkem by tak dlužil už 17 miliónů korun třem věřitelům.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Článek

Podle směnky měl Ransdorf částku zaplatit 6. července 2011. K tomu prý ale nedošlo. Když peníze Ransdorf v uvedeném termínu nesplatil, podal na něj Brana návrh na vyhlášení platební neschopnosti. Soud ho však smetl ze stolu.

"Nechci se vůbec k tomu závazku vyjadřovat, s věřiteli se jedná,“ komentoval situaci Ransdorfův právník Roman Havlín. Ransdorf vyjádření odmítl.

Europoslanec dluží přes tři milióny zkrachovalé ostravské kampeličce Unibon a téměř sedm miliónů někdejšímu příteli Vratislavu Šlajerovi. Ten v roce 2003 Ransdorfovi půjčil 700 tisíc na stavbu vily. Europoslanec po vypršení termínu splatnosti dluh uznal a požádal o odklad splátky. Před čtyřmi lety se dohodl se Šlajerem, že vrátí vzhledem k inflaci milión. Ransdorf ale ani pak nezaplatil a Šlajer začal vymáhat částku i penále. Suma se tak vyšplhala na takřka sedm miliónů.

Ransdorf nyní čelí exekuci a nesmí nakládat se svými nemovitostmi - s pražským bytem a vilou.

Podle Šlajera však může být pokus o soudní vyhlášení platební neschopnosti jen trikem, jak uniknout obřím dluhům. "Kdyby soud vyhlásil tu insolventnost, tak se zastavují všechny exekuce," řekl televizi Šlajer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám