Hlavní obsah

Microsoft dle soudce ITC porušil patenty firmy Motorola Mobility

Novinky, mif

Americká společnost Microsoft při vývoji své herní konzole Xbox porušila čtyři patenty firmy Motorola Mobility. V pondělí tak podle agentury Reuters rozhodl soudce americké International Trade Commission (ITC). Konečné rozhodnutí v případu vynese celá ITC v srpnu. Motorola Mobility požaduje, aby výrobky porušující její patenty neměly přístup na trh v USA.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Motorola Mobility napadla Microsoft ohledně Xboxu v případě porušení pěti patentů, soudce ITC David Shaw jí dal zapravdu ve čtyřech případech. Porušení patentů se týká technologie bezdrátového připojení konzole k internetu a komprese videa.

Motorola Mobility rozhodnutí soudce uvítala. "Microsoft stále porušuje naše portfolio patentů," uvedla firma. "Těšíme se na rozhodnutí celé komise v srpnu."

Naopak Microsoft vyjádřil přesvědčení, že ITC nakonec názor soudce Shawa nepodpoří. "Jsme si nadále jisti, že komise nakonec rozhodne ve prospěch Microsoftu," uvedla firma v tiskovém prohlášení.

Motorola Mobility vede patentové spory s Microsoftem i jinde ve světě. U Evropské komise si Microsoft stěžoval, že Motorola Mobility zneužívá svého postavení a záměrně blokuje přístup ke svým základním patentům, které jsou nezbytné pro fungování řady aplikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám