Hlavní obsah

První chytré telefony s Windows Phone 8 se objeví ještě letos

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft chystá letos na podzim odhalit finální podobu operačního systému Windows 8 pro stolní počítače. Podle jihokorejského Samsungu plánuje americký softwarový gigant představit také mobilní verzi svého operačního systému s pořadovým číslem osm. Upozornil na to server GottaBe Mobile.

Foto: Novinky

Jak přesně budou novinky od Samsungu vypadat, zatím není známo. Na obrázku je aktuálně nabízený model Omnia W s operačním systémem Windows Phone 7.5.

Článek

Zástupci Samsungu uvedli, že plánují vlastní telefony s Windows Phone 8 (WP8) představit letos v říjnu. To znamená, že by nový mobilní systém měl být odhalen ve stejnou dobu jako osmičky pro stolní počítače. [celá zpráva]

Jak přesně by měly novinky od Samsungu vypadat, zatím není známo. Systém WP8 by se však neměl vzhledem příliš lišit od aktuálně nabízené verze 7.5 Mango. To znamená, že například na úvodní obrazovce budou takzvané živé panely, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví.

Příkladem živých panelů je obrazovka s oblíbenými přáteli. Na ní se u každého kontaktu kromě uloženého telefonního čísla a e-mailu zobrazují aktualizace statusů z nejrůznějších sociálních sítí či nově zveřejněné fotografie. Mobilní osmičky by se od staršího systému měly lišit především v technických dovednostech – například v podpoře vícejádrových procesorů.

Současný systém WP7.5 totiž podporuje pouze jednojádrové procesory. Díky tomu má proti konkurenci vyšší výdrž baterie, ale nenabízí takový výpočetní výkon. Někteří výrobci totiž dnes již nabízí chytré telefony i s čtyřjádrovými procesory. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám