Hlavní obsah

Američtí vojáci a agenti si na Summitu Amerik vodili do hotelu nevěstky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí vojáci si na Summitu Amerik v kolumbijské Cartageně vodili do hotelu prostitutky. K pěti vyšetřovaným přibydou další, uvedl v pondělí Pentagon. Vyšetřováno je zatím pět vojáků, kteří spolupracovali s tajnou službou. Zadním vchodem si po večerce vodili prostitutky do hotelu, kde byli agenti.

Foto: Reuters

Prostitutky v ulicích kolumbijské Cartageny

Článek

„Jsme přesvědčeni, že jich bylo více než pět, řekl CNN mluvčí Pentagonu George Little. Nesdělil ale, kolik jich mohlo být. Naznačil však, že šlo o vojáky z různých složek ozbrojených sil USA. Původně mělo jít jen o příslušníky armády.

Podle zdrojů obeznámených s vyšetřováním jde o jedenáct agentů tajné služby a vojáků, kteří si do hotelu přivedli několik prostitutek. Little upřesnil, že nešlo o muže z prezidentovy ochranky a že nepřišli ani do styku s Obamou. Měli jen sloužit jako podpora tajné služby.

Vyšetřování se soustředí na to, kdo si přivedl prostitutky přímo na pokoj. Vojáci to měli udělat ve středu v noci, a nejméně jedna z kněžek lásky měla na pokoji zůstat přes noc. V hotelu také probíhaly hádky o peníze. Jedna ze žen se vrátila, protože chtěla dostat zaplaceno. Podle některých zpráv ale chtěl zaplatit hoteliér za přítomnost dívek na pokojích.

V neděli americký prezident Barack Obama požadoval řádné a pečlivé vyšetření těchto obvinění. Obama se v projevu do vojáků tvrdě pustil: „Reprezentujeme lid Spojených států, a když cestujeme do cizí země, předpokládám, že dodržujeme nejvyšší standardy. To, o čem jsem byl informován, nedosahovalo těchto standardů.“

Reklama

Výběr článků

Načítám