Hlavní obsah

CrossFit dostane do kondice úplně každého

Novinky, das

Máte rádi fitness, ale pouhé cvičení na posilovacích strojích či běh na běžícím pásu vás nudí? Pak vyzkoušejte fitness jako sport – se vším, o čem sport je – týmový duch, přátelé, zábava, soutěživost, motivace, posunování vlastních výkonů. Právě o tom je novinkový intenzivní cvičební a soutěžní program CrossFit.

BEZ KOMENTÁŘE: Jak vypadá trénink CrossFit

 
Článek

CrossFit je silový a kondiční tréninkový program navržený tak, aby pomohl každému získat lepší kondici a být celkově fit. Jedná se o neustále se obměňující jednoduché a funkční pohyby, které jsou cvičeny s vysokou intenzitou.

Propojuje základní prvky gymnastiky, atletiky a silového tréninku – např. děláte sedy lehy, kliky či skáčete přes švihadlo.

"Trénink je velice účinný a hlavně zábavný, protože jste součástí komunity lidí, které znáte, takže společně zažijete spoustu legrace a můžete vzájemně poměřovat své síly,“ říká Jana Kovalovská, zástupce značky Reebok.

CrossFit tudíž nejenom zpevňuje tělo, ale také pozitivně působí na celkovou kondici, která se rychle zlepšuje. Zároveň parádně tvarujete celé tělo, protože cvičení působí rovnoměrně na všechny svalové skupiny.

Přestože se jedná o velmi náročné cvičení, lze ho doporučit úplně každému, jelikož každý má možnost si sám zvolit intenzitu.

„Cvičit lze individuálně, ale to, co kromě funkčnosti dodává CrossFitu ten pravý náboj, je právě možnost soutěžit. To znamená měřit si u předem daných sestav čas se svými kamarády či soupeři,“ dodává Jana Kovalovská.

Foto: Novinky

CrossFit

Účastníci programu každý den absolvují „trénink dne“ – WOD (Work out of the Day) a svoje výsledky si zapisují v tělocvičně na tabuli. WOD jim tak poskytuje jedinečnou možnost soutěžit, měřit svoje pokroky, podělit se se zkušenostmi a zlepšovat svoje výkony.

S programem se můžete seznámit v Praze 18. a 19. 4. na pražském Výstavišti v Holešovicích a 21. a 22. 4. ve Freestyle parku Modřany. Více informací naleznete na www.reebok-crossfit.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám