Hlavní obsah

Na Vsetínsku se srazila dvě auta s motorkou, její řidič zahynul

Právo, jr
Aktualizováno

Vážná nehoda dvou osobních aut a motorky, ke které došlo v pondělí v 16.30 odpoledne mezi obcemi Janová a Hovězí na Vsetínsku, skončila smrtí motorkáře.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda mezi obcemi Janová a Hovězí na Vsetínsku skončila smrtí motorkáře.

Článek

„Přes dlouhou intenzívní resuscitaci motorkář těžkým zraněním podlehl,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Osobní auto, které řídil jednadvacetiletý muž, předjíždělo padesátiletého motorkáře. Řidič si však nevšimnul auta v protisměru, které řídila žena (roč. 1972) a zřejmě zbrkle uhnul vpravo. Přitom srazil a fatálně zranil motorkáře,“ popsala mechanismus nehody Jana Bartíková. „Sám mladý řidič, a podle předběžných informací i pravděpodobný viník nehody, utrpěl těžká zranění a je v bezvědomí. V péči lékařů je i řidička protijedoucího vozu.“

Další zraněné odvezly sanitky do nemocnice. Silnice je zcela uzavřena.

Hasiči ve Zlínském kraji pomáhali v pondělí odpoledne také u nehody mezi Lípou a Vizovicemi.

„Osobní auto vyjelo ze silnice, řidičku museli ze zdemolovaného vozu, který se převrátil na střechu, vysvobodit hasiči. Kvůli zranění řidičky nebylo možné vykonat dechovou zkoušku, byla převezena do nemocnice,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. V autě cestovala i čtyřletá holčička, která vyvázla bez zranění.

Na vině alkohol

Příčinou další nehody ve Zlínském kraji byl v pondělí odpoledne alkohol. „U Topolné na Uherskohradišťsku havaroval jednatřicetiletý řidič. Jeho vůz se otočil na střechu. Muž od zdemolovaného auta utekl, nicméně jsme měli dostatek svědků, kteří potvrdili, že řídil. Muže jsme zanedlouho vypátrali. Nadýchal 2,46 promile alkoholu. Záchranáři ho odvezli s lehkým zraněním do nemocnice. Jeho spolujezdec vyvázl bez zranění,“ uvedla Bartíková.

Při kontrolách zjistili policisté na východní Moravě několik podnapilých řidičů. Například o půl desáté ráno jeden z nich nadýchal 1,68 promile ve Velkém Ořechově na Vsetínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám