Hlavní obsah

Drogově závislí rodiče tajně odvezli malou dceru z dětského domova, hledá ji policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřichovice
Aktualizováno

Po tříleté Nikoletě Kotlárové ze Slovenska, kterou její rodiče v neděli tajně odvezli z diagnostického ústavu v Dobřichovicích, pátrá policie. Novinkám to potvrdila mluvčí policie Praha-Východ Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Policie ČR

Nikoleta Kotlárová

Článek

Podle mluvčí jsou rodiče dívky drogově závislí, a protože se nedokázali o dceru adekvátně postarat, byla jim z nařízení soudu odebrána a umístěna v dětském domově v Dobřichovicích. Před dvěma měsíci z domova odvezli i svého syna a odjeli s ním na Slovensko. Případ nyní řeší slovenská policie.

Rodiče za dcerou přijeli v neděli před 10. hodinou dopoledne. "Při návštěvě dětského domova využili toho, že v době návštěv někdo nezavřel dveře, místo klik jsou z obou stran koule, a s dítětem odešli," řekla Novinkám Zatloukalová.

Jak dodala, oba rodiče jsou Slováci, otec je 75. a matka 82. ročník. Podle ní není známo, zda si pro dceru přijeli autem, nebo městskou hromadnou dopravou. Existuje pravděpodobnost, že s dcerou budou chtít odjet na Slovensko stejně jako se synem.

Foto: Policie ČR

Nikoleta Kotlárová

Dívka je vysoká asi 90 až 95 centimetrů, její zdánlivé staří je čtyři až pět let. Oblečená byla do černých tepláků a fialové mikiny s výstřihem do "V", okolo něho jsou kytičky. Na nohou měla bačkůrky.

Podle Zatloukalové mluví dívka, které budou čtyři roky za měsíc, poměrně dobře česky. Neumí vyslovit "r" a do vět se jí někdy pletou slovenské výrazy.

Lidé mohou všechny informace, které by napomohly k nalezení dívky, sdělit na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám