Hlavní obsah

Uspořádání předčasných voleb už Sobotka probral s Nečasem

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek sešel s premiérem a lídrem ODS Petrem Nečasem. Tématem jednání byl návrh ČSSD na uspořádání předčasných parlamentních voleb v červnu. Sobotka jednal také s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

K dohodě s ODS nedošlo, neboť probíhají koaliční jednání. Občanští demokraté podle Sobotky nyní vyčkávají další vývoj. „ODS zatím nemá jasno z hlediska dalšího postupu,“ řekl lídr soc. dem. Právu po schůzce s Nečasem.

Vládní krize není podle Sobotky ještě ukončena. Odkázal na to, že se strany vládní koalice musí shodnout na rozpočtu.

Šéf KSČM volby podporuje

Sobotka doplnil, že Nečase seznámil s dalším návrhem. Kdyby se nyní vláda udržela a došlo k jejímu kolapsu až v létě, soc. dem. bude prosazovat předčasné volby na podzim, které by byly spojeny s těmi krajskými a senátními.

Naopak šéf komunistů Filip uspořádání předčasných voleb v červnu podporuje. Na rozdíl od Sobotky se ale domnívá, že vládní krize vyšumí do ztracena.

VV berou jako obvykle zpátečku,“ uvedl předseda KSČM. Vývoj situace tak podle něj napovídá tomu, že se nepodaří najít ve Sněmovně dostatek hlasů pro vyvolání předčasných voleb.

Sobotku ještě v nejbližších dnech čeká schůzka s lídrem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám