Hlavní obsah

Vrah z kalifornské školy je absolutně bez výčitek

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oakland

Korejec, který v pondělí ve škole v kalifornském Oaklandu zastřelil sedm lidí a další tři zranil, neprojevuje žádnou lítost, citovala v úterý televize CNN policejního vyšetřovatele. Mužův čin byl pomstou za to, že ho před časem vypověděli ze školního kurzu.

Foto: ČTK/AP

Korejec zastřelil sedm lidí.

Článek

Třiačtyřicetiletý One Goh byl rozezlen kvůli nedobrovolnému opuštění zdravotnického kurzu v křesťanské škole Oikos University z počátku roku. „Byl naštvaný na vedení, které si na něj údajně zasedlo. Nespravedlivě se prý k němu chovali i ostatní studenti,“ prohlásil šéf oaklandské policie Howard Jordan s tím, že Goh neprojevuje žádnou lítost.

„Byla to předem naplánovaná, chladnokrevná poprava. Podezřelý měl prostě jisté nutkání způsobit bolest. Stalo se to v průběhu jen několika málo minut. Oběti neměly možnost se bránit, anebo se vzdát,“ dodal Jordan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zranění po střelbě na univerzitěVideo: Reuters

Goh střílel v budově školy v pondělí ráno. Vzal si recepční jako rukojmí a vydal se s ní hledat jednu z řídících, která ale ve třídě nebyla. Když to Goh zjistil, recepční zastřelil a nařídil studentům, aby se postavili ke zdi. „Zabiju vás všechny,“ prohlásil. Když po střelbě třídu opustil, nabil znovu svůj poloautomat a střílel ještě do dalších tříd.

Nakonec z místa ujel a lidem kolem se přiznal, že právě zavraždil několik lidí. „Při zatýkání nekladl odpor. S vyšetřovateli spolupracuje. Je velmi věcný a klidný. Při výslechu si vybavil mnoho podrobností,“ podotkl Jordan.

Reklama

Výběr článků

Načítám