Hlavní obsah

Al-Káida! Sundají nás! Modlete se, křičel nepříčetný kapitán letadla a pobíhal uličkou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amarillo

Pravým očistcem si prošli pasažéři letadla společnosti JetBlue směřující v úterý z New Yorku do Las Vegas. Kapitán letadla se zřejmě nervově zhroutil, pobíhal po letadle a křičel, ať se všichni modlí, protože je plánuje Al-Káida zabít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kapitán letadla na cestě do Vegas vyhrožoval cestujícímVideo: Reuters

 
Článek

Devětačtyřicetiletý pilot Clayton Frederick Osbon podle cestujících vyběhl z kokpitu a chrlil ze sebe: "Irák, Al-Káida, terorismus, všichni spadneme," a na vyděšené pasažéry opakovaně provolával: "Modlete se, modlete se!"

O zneškodnění kapitána letu 191 se museli postarat cestující společně se členy posádky a ovládání letadla se chopil druhý pilot. Kapitán následně odešel na toaletu a když se chtěl vrátit do kokpitu, zjistil, že se před ním druhý pilot raději zamkl. Ten na nic nečekal a okamžitě středisku letového provozu oznámil, že letadlo musí nouzově přistát a začal klesat na letiště v přilehlém Amarillu.

Pilota na palubě letadla zatýká policie

Osbon byl v aerolinkách kapitánem už 12 let a okolo letadel se pohyboval už od svého mládí. Podle pasažérů se však zhruba po třech hodinách letu začal chovat divně. Když po svém výstupu šel na záchod, cestující se shodli, že musí zakročit. Cestou ze záchoda zpět do kokpitu se kapitán pouštěl náhodně do řeči s některými cestujícími a když zjistil, že je kokpit zamčený, začal opět šíleně křičet: "Pusťte mě dovnitř!" V ten moment pasažéři zakročili.

Na kapitána se vrhli čtyři pasažéři a přitiskli ho k zemi tak, aby se nemohl hýbat. Ostatní cestující si pak spořádaně sedli a čekali na nouzové přistání na nedalekém letišti. Incident se obešel bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám