Hlavní obsah

Ultrabooky zlevní o tisíce korun

Novinky, mif

Moderní ultrabooky, které zákazníky lákají na vysoký výkon, kompaktní rozměry, nízkou hmotnost a dlouhou výdrž baterie, by měly v průběhu letošního roku výrazně zlevnit. Uvedl to tchajwanský server Digitimes s odvoláním na důvěryhodné zdroje mezi výrobci.

Článek

Zlevnit by měly ultrabooky až o 30 procent. Vzhledem k tomu, že jejich průměrná cena se v současnosti pohybuje okolo 22 000 Kč, mohou se zákazníci těšit na ceny mezi 15 a 16 tisíci korunami. Jak moc se ale zlevnění na zahraničních trzích promítne do tuzemských cen, je zatím otázkou.

Důvod ke zlevnění je podle Digitimes jednoduchý – na trh přijdou nové ultrabooky vybavené platformou Ivy Bridge. Současně nabízené přístroje tak logicky zlevní, takto výrazné snížení ceny ale zatím nikdo nepředpokládal.

Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které chrání data při ztrátě nebo odcizení ultrabooku.

Do konce roku 2012 by měly ultrabooky podle odhadů výrobců dosáhnout 40% tržního podílu mezi laptopy. Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám