Hlavní obsah

Lobbistou sražená Vietnamka má policejní ochranu, možná bude dlouhodobá

Novinky, jky

Vyšetřování nehody lobbisty Romana Janouška pokračuje i v neděli. Policejní mluvčí Eva Kropáčová Novinkám potvrdila, že je policie s Janouškem v kontaktu, a připustila možnost, že Vietnamka, kterou Janoušek srazil svým vozidlem, dostane dlouhodobou policejní ochranu. Policejní prezident Petr Lessy nařídil v sobotu večer prošetření policejního postupu v případě vyšetřování nehody.

Foto: repro TV Prima

Roman Janoušek při vyšetřování policií

Článek

"Od počátku s vyšetřovanou osobou spolupracujeme a jsme v kontaktu. Dohoda je taková, že si v určitý den, v určitou hodinu a na určitém místě obvinění převezme. Konkrétnější v tomto směru být nemohu," uvedla pro Novinky Kropáčová.

Janoušek v pátek svým autem srazil vietnamskou ženu. Z místa nehody následně ujel, policisté ho ale zadrželi.

Strážci zákona od pátku vyslýchali řadu svědků, kteří Janouškův incident viděli. V sobotu pak dokončili obvinění, ale nesdělili, jakých konkrétních činů se týká. Důvodem je, že lobbistovi obvinění nebylo ještě doručeno.

Policie zareagovala i na výzvu předsedy Česko-vietnamské společnosti Marcela Wintera, který v sobotu varoval před možným nátlakem na ženu či její rodinu a vyzval k její policejní ochraně.

"Ve chvíli, kdy jsme včera ve večerních hodinách prostřednictvím médií přijali výzvu od předsedy Česko-vietnamské společnosti, okamžitě jsme pověřili kriminalisty vyšetřováním možných rizik. Mohu potvrdit, že vyjeli i přímo do nemocnice, kde je žena hospitalizována. V současné době nemůžeme vyloučit to, že by mohla být ženě poskytnuta dlouhodobá policejní ochrana," dodala Kropáčová.

Aktuálně je již Vietnamka pod policejní ochranou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám