Hlavní obsah

Operační systém Windows 8 se začne prodávat už v říjnu

Novinky, mif

Nový operační systém Windows 8 se měl začít prodávat až v průběhu čtvrtého čtvrtletí letošního roku. Podle serveru Mashable se ale nakonec osmičky v obchodech objeví už v říjnu, protože programátorům se nejspíše podaří dokončit finální verzi systému už v létě.

Článek

Nový systém by měl hned po uvedení na trh podporovat kromě tradičních procesorů od společností Intel a AMD také čipy ARM, které jsou díky své energetické nenáročnosti nejčastěji osazeny v tabletech. Je tak více než pravděpodobné, že v říjnu se kromě nových počítačů a notebooků s osmičkami objeví na trhu také další konkurenti iPadu.

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Foto: Novinky

Windows 8

Osmičky uvolnil americký softwarový gigant na konci února pro širokou veřejnost v testovací verzi. Ta by měla být volně ke stažení až do odhalení finální varianty, přičemž fungovat by měl bez omezení až do začátku roku 2013.

Stahovat testovací verzi Windows 8 pro širokou veřejnost můžete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám