Hlavní obsah

Chladnokrevný zabiják ve Francii střelil osmiletou holčičku zblízka do hlavy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse

Vrah francouzských výsadkářů, rabína a židovských dětí kriminalistům nadále uniká. Vyšetřovatelé pátrají po muži atletické postavy s tetováním na obličeji. Svědkové vypověděli, že útočník na motorce v pondělí před školou v Toulouse jednal zcela chladnokrevně. Jedné z obětí, osmileté dceři ředitele školy Miriam Monsonegové přiložil pistoli až k hlavě a stiskl spoušť.

Foto: Repro Daily Telegraph

Zabitá Miriam Monsonegová

Článek

„Jednal klidně a s odhodláním. Chladnokrevně je odpravil, jako by zabíjel zvířata. Zaparkoval svoji motorku a začal střílet. Vstoupil na školní pozemek a honil děti. Jedno chytil a střelil mu kulku do hlavy,“ popsala předsedkyně regionální židovské organizace CRIF.

Generální prokurátor François Molins v úterý bez podrobností uvedl, že útočník přikládá obětem zbraň k hlavě jako při popravě. Řekl, že akce dosud podnikal pravidelně po čtyřech dnech a varoval, že by mohl udeřit znovu.

Osmiletá Miriam byla střelcovou poslední obětí, podle svědků ji vrah zahnal do kouta a potom zblízka zastřelil zbraní o ráži 0,45 palce (11,43 mm), kterou vytáhl poté, co se mu první zbraň zasekla.

Pondělní útok se udál krátce po osmé hodině ranní před vstupem do školy. V té době sem zrovna rodiče přiváděli své děti. Zemřel také 30letý rabín a jeho synové ve věku šest a tři roky. Další žák, 17letý hoch, na jednotce intenzivní péče stále bojuje o život.

Foto: ČTK

Střelba v židovské škole v Toulouse

Po pachateli, který má od minulého týdne na svědomí i životy tří výsadkářů karibského a severoafrického původu, se dál pátrá. V Toulouse ho hledá i speciální jednotka RAID.

S kamerou podle Breivika?

Muž si zřejmě svůj čin filmoval na kameru. Britský deník Daily Telegraph upozornil, že k takovému jednání vyzval pachatel loňského masakru v Oslu a na ostrově Utoya Anders Behring Breivik, který se za vraždu 77 lidí nyní zodpovídá u soudu. Obžaloba ale dala najevo, že možná nebude žádat trest vězení, protože Breivik, jenž podle svých slov zabíjel vlastizrádce, je psychicky nezpůsobilý. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám